Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer, uanset hvor i verden man er.

Denne artikel er en del af en artikelserie om Dropbox her på iMacguide, hvor vi vil komme ind på nogle af de smarte ting, man kan bruge Dropbox til.

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Sådan får du selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering betyder, at det er muligt selv at vælge, hvilke mapper i Dropbox, man vil synkronisere med sin computer. Det kunne eksempelvis være, at ikke ønsker at synkronisere sin foto-mappe med ens arbejdscomputer. Eller at man ikke vil synkronisere store videofiler til sin bærbare computer, der kører via mobilt bredbånd.

Det er heldigvis meget nemt at sætte op. På computeren skal man trykke på Dropbox-ikonet i den øverste menulinje. Her skal man så vælge "Preferences" og dernæst trykke på "Advanced".

Nu får man mulighed for at ændre indstillingerne for selektiv synkronisering. Så skal man sådan set bare fjerne markeringen ved de mapper, man ikke ønsker at synkronisere.

Vælger man "Switch to advanced view" kan man endda også regulere det for de enkelte undermapper.

Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.