Dropbox er en genial tjeneste, der gør det nemt at synkronisere filer mellem to eller flere computere. Med Dropbox får du lagerplads på en server i skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset hvor i verden du er - så længe du har en netforbindelse. Dropbox overflødiggør brug af USB-pinde, eller at man mailer filer til sig selv. Med Dropbox fungerer det meget nemmere.

Denne artikel er den fjerde serie om Dropbox her på ONX, hvor jeg kommer ind på nogle af de smarte ting, du kan bruge Dropbox til. Du er formodentligt efterhånden kommet så godt i gang, at det er på tide at få noget mere plads. Plads kan man aldrig få for meget af. Denne artikel handler derfor om, hvordan du skraber ekstra plads sammen - helt gratis.

Hvis ikke du ved, hvad Dropbox er, så start med at læse artiklen Kom igang med Dropbox

2,5 GB - Tag imod en invitation

Det er helt gratis at tilmelde sig Dropbox, og du får som standard 2 GB plads. De første 0,5 GB ekstra plads er dog så nemme at få, at du bare skal slå til med det samme. Tager du imod en invitation fra en anden, frem for at tilmelde dig direkte, får du nemlig 0,5 GB ekstra lagerplads, og det kan du jo lige så godt gøre. Det kunne for eksempel være ONX's invitation: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Har du allerede tilmeldt sig, er det for sent, at få de 0,5 GB. Man skal nemlig gøre det i selve tilmeldingen.

0,25 GB - Kom i gang

Ud over er tilmelde sig via en inviation, er det første du bør gøre, at følge Dropbox' "Getting Started"-guide. Når du logger ind på Dropbox.com vil du se et "Getting Started"-link i toppen, som du kan klikke på. Her er der nogle opgaver, som du kan udføre. Der er syv at vælge mellem, og når du har udført mindst fem af dem, får du 0,25 GB bonus.

Har du brugt Dropbox i et stykke tid, har du sikkert allerede udført nogle af opgaverne uden at vide det.

Her er det direkte link til "Get Started", hvis du ikke kan finde det: https://www.dropbox.com/gs (du skal være logget ind)

1 GB - deltag i Dropbox' supportforum

Ved at deltage aktivt i Dropbox' forum, kan du få 1 GB som tak. Du skal bare deltage i debatten og hjælpe hvor du kan. Hvis dine svar er gode, kan du få det såkaldte "Mighty Answer"-badge som samtidig giver dig 1GB ekstra plads helt gratis.

16 GB - Skaf Dropbox nye brugere

Den mest effektive måde at få masser af plads på er, at skaffe Dropbox nogle nye kunder. Hver gang du skaffer dem en kunde, får du 0,5 GB som tak - det samme gør den nye kunde, der altså starter med en Dropbox på 2,5 GB fremfor de normale 2 GB. Dette kan man i øjeblikket gøre op til 16 GB, som altså kræver 32 nye kunder. Det er ikke nemt at nå så højt op, men kan du bare skaffe nogle få, så giver det også noget. Du kan jo starte med familien. Selvfølgelig ikke bare for at få ekstra plads, men fordi det også er en god i det i det hele taget, at kunne dele ting nemt og bekvemt.

Helt konkret, skal du gå ind på www.dropbox.com/referrals (du skal være logget ind). Her kan du invitere folk via dine kontakter hos Google, via Facebook og Twitter eller ved at skrive folks mailadresser. Du får også en link, du kan poste på hjemmesider.

Det er vigtigt, at du lader være med at spamme folk, det værende sig via mail som i kommentarer på andres hjemmesider. Ud over, at det er irriterende for modtageren, så giver det næppe noget. Har du selv en hjemmeside, en blog eller noget tredje, kan du jo skrive lidt om Dropbox og poste dit referral-link.

Købe mere plads

Er de GB, du kan skrabe sammen via denne vejledning ikke nok, så kan du hos Dropbox købe adgang til rigtigt meget mere plads - nemlig 2TB eller 3TB.

Dropbox tilbyder to forskellige opgraderinger:

  • Plus: 2TB til 9,99 euro om måneden
  • Professional: 3TB til 16,58 euro om måneden

Priserne er hvis man betaler for et helt år af gangen. Betaler man månedsvis bliver det 20% dyrere.

Overblikket

Jeg har nu vist hvordan du kan få samlet omkring 18 GB gratis plads sammen. Nogle af tingene er nemme, mens andre kræver lidt mere arbejde.

Tingene ændrer sig. Nogle muligheder kan forsvinde og andre komme til, så besøg Dropbox's hjemmeside engang i mellem for at se om der skulle være kommet en ny måde at optjene lidt plads på.

Artiklen er opdateret i januar 2020 med nye priser.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.