Ved at lære nogle små macOS-tips kan du spare tid og udføre dine arbejdsopgaver mere effektivt. Der hvor der er mest at hente, er hvor man skifter fra en handling med musen eller pegefeltet til en handling med tastaturet. Eller omvendt.

Eksempelvis en situation, hvor man sidder og skriver og i stedet for at flytte hånden til pegefeltet og finde noget i menuen, så bruger man en tastaturgenvej. Copy & Paste er nok et af de bedste eksempler: command+c for at kopiere og command+v for at sætte ind. Andre steder kan man med et tip få adgang til funktioner, der ellers er skjulte, eller som man ikke anede fandtes.

Herunder er 8 andre Mac-tips som jeg selv bruger på daglig basis og som gør mit arbejde mere effektivt.

8 Mac-tips du skal kende

  • Aktiver Spotlight-søgefunktionen. Spotlight er den nemmeste og hurtigste måde at finde ting på i macOS. Du kan søge efter alt med Spotlight. Det er specielt hurtigt, når du kender genvej til hurtigt at åbne Spotlight: command+mellemrum
  • Skift mellem apps. Du kan skifte mellem alle dine åbne apps med denne genvej: command+tab
  • Skift mellem faner i Safari. Denne er i samme boldgade. Du kan skifte mellem åbne faner i Safari eller enhver anden app med control+tab
  • Til top af hjemmeside. Nu vi er ved Safari, er det rart at vide at du kommer hurtigt til toppen af en side ved at trykke på option+pil-op
  • Nem kopiering af link. Skal du kopiere adressen på den hjemmeside du er på i Safari, kan du trykke på command+l for at få markeret adressen. Herefter kopierer du med command+c
  • Preview link. En sidste en til Safari. PÅ MacBooks med Force Touch-pegefelt kan du trykke hårdt på et link for at få vist et preview uden at forlade den side, du er på.
  • Screenshots. Du kan tage screenshots ved at trykke på command+shift+4. Herefter markerer du det udsnit at skærmen du vi have et screenshot af. Læs mere om screenshots på Mac.
  • Hurtig adgang til indstillling for funktionstatser. På Macs uden Touch Bar er der øverst en række funktionstaster til at skrue op forlyden, lyset etc. Hvis du holder option-knappen nede samtidig med at du trykker på en af disse taster, vildt få åbnet de tilsvarende indstillinger i appen Systemindstilinger.

Kender du andre gode småtips, så læg en kommentar.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.