Vores iPhones indeholder for de fleste vedkommende enorme mængder personlige informationer. Det er billeder, mails, kontakter, bankoplysninger, kodeord og så videre. Disse informationer skal ikke falde i andres hænder, og de skal heller ikke være tabt for altid, hvis iPhonen går i stykker eller bliver stjålet.

Heldigvis er sikkerhed noget Apple har meget fokus på. iPhonen er den mest sikre smartphone, og som bruger er det nemt at tage sine forholdsregler.

Her er fem ultranemme tips til, hvordan du kan gøre din iPhone mere sikker - hvis ikke du allerede har gjort det.

1. Beskyt din iPhone med et langt kodeord

Hvis du beskytter din iPhone med et kodeord, er du noget utrolig langt rent sikkerhedsmæssigt. Sørg derfor altid for at sætte din iPhone op, så der skal indtastes et kodeord, for at åbne den. Reglen er, at jo længere koden er desto mere sikker er den. Førhen var standarden en firecifret kode, mens den på nyere iPhone er sekscifret. Det bedste er dog at vælge en endnu længere kode med både bogstaver og tal (en såkaldt alfanumerisk kode)

Sådan gør du: Åbn Indstillinger > Touch ID & adgangskode. Tryk på "Slå adgangskode til" eller på "Skift adgangskode". Tryk på "Indstillinger til adgangskode" og vælg "Speciel alfanumerisk kode". Sørg for at huske dit kodeord, da du ellers ikke selv vil kunne låse telefonen op.

2. Slå Find min iPhone til

Find min iPhone er en fantastisk sikkerhedsfunktion, der blandt andet betyder, at du kan spore din iPhone, hvis den forsvinder eller slette indholdet på den, så det ikke falder i forkerte hænder.

Sådan gør du: Åbn Indstillinger > iCloud. Slå "Find min iPhone" til. Nu kan du eksempelvis på icloud.com spore din iPhone, hvis den bliver stjålet.

3. Tag iCloud-backup af din iPhone

Uanset hvor meget man sikrer sin iPhone, kan det gå galt, så data forsvinder. En backup er derfor essentiel, hvis du vil sikre dine data. Det nemmeste og smarteste er at bruge Apples automatisk iCloud-backup. Når den er slået til, vil iPhonen automatisk foretage sikkerhedskopiering, når den er på Wi-Fi og sat til opladning. Sikkerhedskopien krypteres og gemmes på Apples servere, så du er sikker på, at den ikke falder i andres hænder.

Sådan gør du: Åbn Indstillinger > iCloud. Tryk på "Sikkerhedskopi" og slå funktionen til.

Bemærk at der kun følger 5GB plads med som standard. Har du brug for mere koster det. Dog ikke mere end at pengene er givet godt ud den dag, du får brug for din sikkerhedskopi. I øjeblikket er det 7 kr for 50 GB.

4. Slå adgang fra lockscreen fra

Der er ret bekvemt at have adgang til notifikationer med mere på iPhones lockscreen (den skærm der vises, når iPhonen er låst). Omvendt giver det også alle andre der får fingre i din iPhone, adgang til samme information. Overvej balancen mellem bekvemmelighed og sikkerhed.

Sådan gør du: Åbn Indstillinger > Touch ID & adgangskode. Under "Tillad adgang når låst", skal du slå de ting fra, du ikke vil have vist på lockscreen. Du kan evt. lade Siri været slået til, hvis du bruger funktionen.

5. Hold din iPhone opdateret

Hver eneste udgave af iOS indeholder sikkerhedsopdateringer og lukker potentielle sikkerhedshuller. Jo nyere en version af iOS du har på din iPhone, desto bedre beskyttet vil du være. At holde sin iPhone opdateret, er derfor en af de vigtigste ting, når det handler om sikkerhed.

Sådan gør du: Åbn Indstillinger > Generelt. Tryk på Softwareopdatering. Nu tjekker systemet om du er helt up to date. Hvis ikke, så installer den nye software.

Har du andre gode sikkerhedstip, så læg en kommentar.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.