Jeg har tidligere skrevet om Polk MagniFi Mini. En lille og gedigen soundbar og subwoofer der spiller godt uden at fylde ret meget. Denne gang skal det handle om et andet af Polks produkter, der er prissat noget lavere og har lidt færre finesser.

Polk Signa S2 har en vejledende udsalgspris på 2.999 kroner og er dermed markant billigere end MagniFi Mini. Også denne gang er der tale om et sæt bestående af soundbar og subwoofer.

Jeg har testet Polk Signa S2 sammen med et 55" 4K Samsung TV og Apple TV 4K.

Design

Polk Signa S2 er som sagt et sæt bestående af en soundbar og en subwoofer. Soundbaren måler 90 cm i bredden, 5 cm i højden og 8 cm i dybden. Du skal derfor nok have et TV på minimum 40-45 tommer før den ikke bliver for stor. Den tilhørende subwoofer målet 34 x 31 x 17 cm. Begge enheder er lavet i sort plastik med stoffront og byggekvaliteten er ganske gedigen omend designet et noget skrabet at se på.

Af tilslutningsmuligheder er der et optisk toslink, et 3,5 mm mini jack samt HDMI-ARC. Der er også Bluetooth, så du kan streame trådløst fra eksempelvis din iPhone.

Der medfølger en lille - ganske fin - fjernbetjening til de mest basale ting.

Opsætning

Lige som med Magnifi Mini er Polk Signa S2 uhyre nem at sætte op. Der skal strøm til soundbaren og subwooferen og et enkelt kabel til TV'et og det er det. Subwooferen forbinder automatisk og trådløst til soundbaren. Alle nødvendige kabler medfølger.

Soundbaren kan stilles på et bord foran eller under TV'et eller den kan vægmonteres. Subwooferen placeres på gulvet for eksempel under en sofa. Da den er trådløs er man dejligt fri for ledninger bortset fra netkablet selvfølgelig.

Lyden

Signa S2 leverer det man kalder 2.1-kanals lyd. Det vil sige stereo plus en subwoofer. Her er altså ikke noget fancy ala Dolby Atmos etc.

Signa S2 spiller dog overraskende godt. Lydbilledet står flot og naturligt - specielt i film med megen dialog og stille musik. Til gengæld kommer den lidt til kort når det handler om aktionfilm hvor der skal lidt mere tryk på bassen. Her har systemet en tendens til at blive lidt mudret omend det selvfølgelig er markant bedre end den lyd der kommer ud af TV'ets egne højttalere. I virkeligheden er Signa S2 nok bedst egnet til folk der ikke er decideret filmnørder, men bare gerne vil have ordentlig lyd når de ser TV uanset om det så er håndbold, hammerslag eller DR-drama.

Bedømmelse

Signa S2 vil være en klar opgradering af dit TV's standardlyd uanset hvilket TV du har. Og det til en pris der er mere spiselig end MagniFi Mini, der dog selvfølgelig også lyder bedre.

Ligesom med MagniFi Mini må jeg dog notere at Signa S2 er prissat en anelse højt her i Danmark. Havde Polk Signa S2 kostet eksempelvis 1.999 kroner havde jeg været ovenud begejstret, nu nøjes jeg med at være moderat tilfreds.

Polk laver uden tvivl gode produkter, og Signa S2 er et godt alternativ hvis man ikke vil investere i MagniFi Mini, prisen gør dog at de er lidt sværere at forelske sig i end de burde være.

Min største anke er manglen på HDMI. Kan du nøjes med en af de andre tilslutningsmuligheder er Signa S2 dog et ganske fornuftigt køb, som du vil få stor glæde af i mange år.

Polk Signa S2 forhandles i Danmark officielt af Power og Ekspert og koster begge steder 2.999 kr.