Polk MagniFi Mini er noget så banalt som en lille og gedigen soundbar der virker ud af boksen. Man skal ikke rode med netværksopsætning og apps eller se på store grimme enheder i stuen, men får stadig glimrende lyd for pengene. I dag hvor alt ikke kan blive trådløst og smart-agtigt nok, er det faktisk en befrielse med et setup der fungerer uden de store armbevægelser. Min erfaring er nemlig at jo mere trådløst og smart højttalere er desto større er sandsynligheden for at et eller andet går galt på et tidspunkt.

Polk MagniFi Mini har en vejledende udsalgspris på 4.999 kroner. Læs med og se hvad du får for pengene. Jeg har testet den sammen med et 55" 4K Samsung TV og Apple TV.

Design

Polk MagniFi Mini er et sæt bestående af en soundbar og en subwoofer. Som navnet indikerer er der tale om små enheder. Soundbaren er under 35 cm bred og egner sig derfor til folk der ikke har købt et kæmpe TV eller dem som bare ikke ønsker en stor dominerende soundbar i stuen. Begge enheder er lavet i sort plastik og er ret anonyme (hvilket er positivt ment). Byggekvaliteten er ganske gedigen.

Der er overraskende gode tilslutningsmuligheder prisen taget i betragtning både kablede såvel som trådløse: HDMI (ARC), optisk og minijack.

Opsætning

Det er mange år siden jeg sidst har haft en enhed der var så nemt at sætte op som Polk Magnifi Mini. Der skal strøm til soundbaren og subwooferen og en enkelt HDMI-forbindelse til TV'et og det er det. Inden for to minutter vælter den sprøde filmlyd ud af højttalerne.

Fjernbetjeningen er lige så enkel. Du kan styre volumen og vælge mellem nogle forudindstillinger til film, sport etc.

Soundbar og sub forbinder trådløs med hinanden helt automatisk og kræver ikke kabel. Dermed kan man stille sub'en hvor man vil uden at skulle bekymre sig om et kabel der snor sig gennem stuen. Som sædvanlig når der gælder en sub kan man stort set placere den hvor man vil. Vores ører er ret dårlig til at retningsbestemt dyb lyd og bliver snydt til at tro at den kommer fra soundbaren under TV'et.

Mini'en har indbygget Chromecast og Bluetooth men savner AirPlay. Jeg har ikke testet mulighederne og finder det i øvrigt ret irrelevant. Mini'en skal i mit tilfælde bruges til TV'ets lyd og ikke alt muligt andet. I en snæver vending er det dog fint at den kan bruges son en standard Bluetooth-højttaler.

Lyden

Mini'en er som sagt mini rent fysisk, men lydmæssigt er den stor. Jeg er overrasket over hvor godt den spiller selv i min forholdsvis store stue. Størrelsen snyder i den grad. Lydbilledet er bredere end jeg havde forventet og der er virkelig smæk på bassen. Til gengæld savner jeg et lidt mere klart lydbillede i mellemtonen, der kan have en tendens til at blive lidt skinger og presset når man skruer meget højt op. Det er der dog heller ingen grund til under normale forhold. Til en god actionfilm er der rigeligt med pondus.

Polk MagniFi Mini spiller selvfølgelig ikke så godt som eksempelvis Polks større modeller, men pointen med Mini'en er jo netop også at den er henvendt til folk der ikke ønsker de ofte meget store soundbars der er på markedet. Her får man en lille og kompakt enhed med ganske god lyd. Der ér gået på kompromis med lyden men ikke nær så meget som man kunne frygte eller forvente, når man ser enhedens beskedne størrelse.

Bedømmelse

Polk har eksisteret siden 1972, men er for mig et relativt nyt bekendtskab - hvilket ikke er så underligt da de først i december 2017 for alvor er kommet på det skandinaviske marked. Det er jeg glad for, for der er tale om ganske fornuftige produkter - omend de her i landet er prissat en anelse til den dyre side. Med lidt held kan du finde den billigere på nettet, og så bliver den et regulært røverkøb.

Hvad angår Polk MagniFi Mini glæder jeg mig over den kompakte størrelse, den enkle opsætning og den gode bas. Den får mine varmeste anbefalinger. Alt andet ville også være mærkeligt, da den har fundet vej til mit eget setup, hvor jeg bruger den hver eneste dag.