Apple giver et indirekte indspark i debatten omkring hvorvidt Apple vil fjerne jack-stikket på næste iPhone, og lade hovedtelefonerne bliver tilsluttet Lightning-connectoren i stedet.

Apple er nemlig begyndt at sælge et sæt hovedtelefoner fra Audeze uden det traditionelle jack-stik. I stedet bruges netop Lightning-stikket. Da Lightning er er digital port, har hovedtelefonerne indbygget en såkaldt DAC, der konverterer det digitale signal til det analoge signal, som kommer ud af hovedtelefonernes højttalere. Det gør at signalet i princippet er tabsfrit, og at der ikke sker lydtab på grund af selve kablets kvalitet og længde (alt efter hvor DAC'en sidder selvfølgelig).

Hovedtelefonerne, med navnet Audeze EL-8, skulle spille fremragende. Blandt takket være det rene digital det modtager, men også fordi selv højttalerenheder er meget store, hvilket er nødvendigt for en dyb bas.

Den eneste hage er faktisk prisen. $800, svarende til små 5.500 kr plus moms, skal man bløde for at få fingre i Audeze nye hovedtelefoner. I Audeze-sammenhæng er det dog en ren foræring. Typisk koster deres hovedtelefoner $1.000, og de dyreste er helt oppe på $4.000, hvilket nærmer sig 30.000 kr - igen plus moms.

Hovedtelefonerne er i øjeblikket kun tilgængelge i den amerikanske Apple Store, så er du blevet interesseret, må du væbne dig med tålmodighed.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.