TV 2 oplyser, at TV 2 Play-appen på iPhone og iPad fra tirsdag i næste uge ikke længere vil fungere med AirPlay. Ifølge TV 2 er det rettighedsspørgsmål, der er årsagen.

"Alle programmer, der er tilgængelige på TV 2 Play produceres af studier og produktionsselskaber. Disse rettighedshavere bestemmer, hvordan deres programmer må bruges. En stor del af rettighedshaverne vil desværre ikke tillade, at deres programmer kan afspilles med AirPlay-funktionen via et Apple TV.

Derfor er TV 2 Play blevet pålagt, at blokere afspilning via AirPlay, hvilket bevirker at muligheden ikke længere vil være til stede i vores TV 2 Play app fra d. 11. juni 2013."

Man kan undre sig over, at rettighedshaverne giver tilladelse til at indholdet kan bruges på en iPhone/iPad men ikke at man streamer til et TV. For nylig var der dog en lignende sag hos DR, der også modsatte sig at man streamede DR Nu til et TV. Hvor præcis den praktiske forskel er på at streame til en computerskærm eller et TV, kan de færreste nok svare på, men rettighedshavere er langt fra altid så nemme at blive kloge på.

Den vågne bemærker at TV 2 Play's AirPlay-funktionalitet forsvinder dagen efter WWDC, hvor Apple muligvis har et par overraskelser i poset med hensyn til Apple TV. Om det er et rent tilfælde, eller der er en sammenhæng finder vi ud af i næste uge.