Har du det lige som mig, så lader du opkald med skjult nummer være. Jeg tager dem principielt ikke. Og dog falder jeg alligvel af og til i - det kunne jo være noget vigtigt. Det er det dog aldrig, det er altid en telefonsælger eller andre ligegyldige opkald.

Det er i virkeligheden ikke meget anderledes end at bruge en dørspion. Ville du åbne døren, hvis vedkommende der stod uden for havde valgt at maskere sig, så du ikke kunne se hvem det var?

Ville det ikke være rart, hvis man en gang for alle kunne bede iPhonen om at afvise opkald fra folk med skjult nummer?

Desværre findes muligheden for at blokere for opkald med skjult nummer på iPhonen ikke. Man kan selvfølgelig bare lade være med at tage telefonen eller hurtigt afvise opkaldet, men det ville stadig være bedre helt at kunne afvise dem så man slet ikke blev forstyrret. Det ville også meget hurtigt have en opdragende effekt på alle dem der ringer uden at vise deres nummer, hvis de konsekvent blev afvist. Ikke at der kan være mange gode grunde til at ville skjule sit nummer, men typisk er det opkald fra telefonsælgere og lignende der dominerer.

Der findes heldigvis et par workarrounds hvor man via lidt snedighed kan komme i nærheden af en regulær løsning. De er langt fra perfekt, men da nogen måske kan få gavn af dem, bringer jeg dem her.

Sådan kan du slippe for at blive forstyret at ukendte opkald på iPhonen

Den første metode er at bruge en lydløs ringetone som standard til alle sine opkald. Herefter sætter man en regulær ringetone til alle sine kontakter. Herefter vil alle der ikke er blandt ens kontakter ikke forstyrre en mere, når de ringer.

Den anden metode er at have slået "Forstyr ikke"-funktionen til konstant men tillade opkald fra alle ens kontakter. Det er selvfølgelig ikke så meget værd, hvis man faktisk bruger "Forstyr ikke" til det den er beregnet til.

Ulempen ved begge metoder er at man udover opkald fra folk med skjult nummer også går glip af alle de regulære opkald fra telefonnumre der bare ikke er blandt ens kontakter. Det er alle ukendte opkald der ikke forstyrrer en - både fra folk med skjult nummer, og fra folk man ikke har i sine kontakter. Men da de under alle omstændigheder fremgår af ens opkalds liste, kan man i ro og mag selv ringe dem op, hvis man vil.

Det er altså ikke en perfekt eller ideel løsning, men måske alligevel en løsning som nogle kan bruge til et eller andet fornuftigt. Nu er tippet i hvert fald givet videre.

Kender du et bedre trick til at undgå opkald fra folk med skjult nummer, så læg en kommentar.

I USA findes en smart løsning

For fuldstændighedens skyld vil jeg lige nævne, at der i USA findes en rigtig smart løsning. Den blokerer ikke folk med skjulte numre, men sørger for at man altid vil kunne se deres nummer. Det er tjenesten trapcall.com. Hvis man afviser et nummer fra en person med skjult nummer, vil tjenesten viderestille opkaldet til et modtageren betaler-nummer ejet af Trapcall. Det gør at Trapcall kan se hvem der ringer op. Trapcall viderestiller så nummeret tilbage til ens egen telefon, nu med nummeret synligt. Det er en lidt anden boldgade, men alligevel noget, man kunne håbe kom til Danmark på et tidspunkt.

Hvis du ønsker at blokere opkald fra bestemt personer så læs videre her: Sådan blokerer du opkald og beskeder fra uønskede personer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.