Er du træt af at bestemte personer kontakter dig? I så fald kan du blokere deres opkald og beskeder, så du slipper for at høre mere til dem. iOS indeholder nemlig en funktion, så man kan blokere uønskede telefonnumre. Dette gælder både opkald og beskeder. En rigtig smart funktion.

Brug metoden til at afvise opkald fra folk du ikke ønsker skal forstyre dig eller som du bare har besluttet ikke ønsker skal kunne kontakte dig.

Sådan blokerer du opkald, FaceTime og beskeder fra uønskede personer

1. Åbn Telefon-appen og tryk på "Kontakter" eller "Seneste" nederst.

3. Find den kontakt eller det nummer du vil blokere og tryk på den.

4. Scroll hele vejen ned og vælg "Bloker".

Herefter vil du ikke længere modtage opkald eller beskeder fra vedkommende på telefonen. Du skal dog være opmærksom på, at opkald ikke bliver afvist helt, men bliver sendt til din telefonsvarer, hvis du har sådan en slået til. Vedkommende der bliver blokeret, vil ikke vide at han eller hun er blevet blokeret og vedkommende vil stadig kunne indtaste en besked på din telefonsvarer. Det kan man desværre ikke ændre på.

Du ophæver blokeringen ved at trykke på "Fjern blokering" i punkt 4 ovenfor. Listen over blokerede kontakter kan også administreres fra Indstillinger > Beskeder > Blokeret. Hvis du hæver blokeringen, vil du ikke få eftersendt de beskeder og opkald der har været blokeret. De er væk for altid. Du skal altså ikke være bange for pludselig at stå med alle de beskeder du ville være fri for i første omgang.

Du har med andre ord fuld kontrol over om du vil blokere uønskede personer på din iPhone. Det er dog desværre ikke muligt at lave en generel blokering af folk der ringer fra "ukendt nummer". Kun opkald med tilkendegivelse af nummer kan blokeres.

Tippet er ajourført i maj 2017.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.