Den aldrende iPhone 5 lider af en indbygget uhensigtsmæssighed i GPS-softwaren, der gør at den ikke længere kan få forbindelse til mobilnetværket samt få andre problemer.

Problemerne skyldes at GPS-modtagere har en datofunktion, der bliver nulstillet hver gang der er gået 1024 uger siden lanceringen af systemet i 1980. Det svarer til cirka hvert 20. år. Første nulstilling skete i 1999 og anden nulstilling skete natten mellem 6. og 7. april 2019. Normalt giver det ingen problemer, men iPhonen lider af en fejl, som åbenbart alligevel gør det til et problem. Ydermere er datofunktionen i iPhonen forskudt, så her har skæringsdatoen heddet 3. november 2019. Så fra den 3. november er iPhone 5 og ældre telefoner holdt op med at virke ordentligt. Ting som netforbindelse, email, iCloud-backup etc. er ramt.

Problemet og fejlen er egentlig allerede rettet i iOS 10.3.4, der blev frigivet til iPhone 5 og iPad 4. generation midt i juli. Dem der stadig bruger iPhone 5 burde derfor have opdateret allerede og derfor ikke være ramt af problemet. Skulle du af en eller anden grund ikke have opdateret din iPhone 5 - eller måske har en gammel iPhone 5 liggende i skuffen som reservetelefon - er løbet dog ikke helt kørt endnu. Selvom iPhonen ikke længere kan indlæse opdateringen direkte, kan du få den til at virke ved at opdateret gennem iTunes.

Du skal slutte iPhonen til din computer med kabel og bruge iTunes - eller Finder, hvis du bruge macOS Catalina - til opdateringen. Sørg for at tage en sikkerhedskopi til computeren inden du foretager selve opdateringen. Processen med backup og opdatering i iTunes burde være selvforklarende. Bare følg instruktionerne, som progammet giver dig, når du trykker på "Opdater"-knappen.

Når opdateringen er færdig, vil iPhonen automatisk genstarte, og herefter skulle den virke som normalt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.