Den tidligere Apple-designer Christopher Stringer er en del af kredsen bag en ny virksomhed, Syng, der arbejder på at lancere en en trådløs højttaler kaldet Cell, der skal konkurrere med Sonos eller Apples HomePod. Højttaleren kommer til at benytte et nyt lydformat og avanceret lysteknologi til at skabe en revolutionerende lyd, som de selv kalder det. Det er vist ikke bare ingeniør- eller designlundskaberne, der er taget med fra Apple. Markedsføringsgimmicken ser også ud til at være på plads. For hvor revolutionerende kan lyd egentlig være?

Uanset hvad, så har flere af udviklere hos Syng en baggrund fra Apple, hvor de har arbejdet på udviklingen af HomePod'en og særligt HomePod'ens rumlige lydteknologi, der justerer højttalerens lyd alt efter hvilke omgivelser den stilles i. Sonos har i øvrigt en lignende teknologi i deres højttalere. Så det er åbenbart det nye sort.

Spørgsmålet er dog om den slags er nok. Apples HomePod klarer sig ikke videre imponerende rent salgsmæssigt, og det er nok snarere prisen der skal kigges på en nye avancerede teknologier, hvis ikke Syng skal ende i samme dødvande. Syng har endnu ikke oplyst prisen på Cell, men det forventes at den bliver i samme prisleje som HomePod og Sonos' forskellige enheder - altså henvendt til premiumsegmentet. Syng håber iøvrigt at kunne licensere deres lysteknologi til andre producenter.

Lanceringen af Cell er planlagt til dette års fjerde kvartal.

Billedet øverst viser Sonos Move, som er en af de eksisterende højtalere, som Cell skal konkurrer med,