Mens vi i macOS eller Windows er vant til selv at kunne vælge, hvilke apps vi vil benytte, er tingene på iOS mere låst til styresystemet. Eksempelvis kan man ikke ændre på at Safari er standardbrowser og at Mail er standard mail-klient. Men det kommer man snart til. Det oplyser erhvervsmediet Bloomberg, der har opsnappet den interessante viden fra kilder, der ikke ønsker deres identitet frem.

Ifølge kilderne overvejer Apple at det fremover skal være muligt for brugerne på iOS og iPadOS selv at vælge hvilket apps der skal være standardapps. Det betyder også, at man fremover vil kunne åbne links fra e-mails, Beskeder eller Noter i ens foretrukne browser.

Apples overvejelser skyldes blandt andet kritik over at Apples egne apps har en unfair fordel i forhold til apps fra tredjepart. Kort sagt ender vi sikkert i en situation, hvor Apple enten selv ændrer på tingene eller bliver tvunget til det af myndighederne.

Gælder også musik-apps

Ændringerne gælder i øvrigt ikke kun browseren og mail-appen. Også musik-appen skulle kunne udskiftes med en anden efter eget valg. Det kunne være Spotify. Hermed vil man også kunne streame musik direkte på Apples smarthøjttaler, HomePod, fra andre musiktjenester end Apples egen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.