Med lanceringen af Apple Watch Series 6 introducerede Apple også to nye typer urremme uden mulighed for at kunne justere størrelsen. Apple kalder dem Solo Loop og Flettet Solo Loop.

Ønsker man såden en rem, er det vigtigere end nogensinde, at få bestilt den rette størrelse rem fra starten. Passer remmen ikke, er det nemlig både ur og rem der skal returneres til Apple for at blive byttet, hvis de er købt som et sæt. Køber man remmen for sig for at benytte den med ens eksisterende ur, er det selvfølgelig kun remmen, der skal byttes. Men har man bestilt et ur, der leveres med en af de to nye typer justerbare urremme, skal begge dele retur, hvis remmen ikke passer. Så sørg for at remmen passer første gang. Særligt fordi der kan være lange ventetider på at få byttet et ur på grund af den store efterspørgsel her ved lanceringen.

Der findes hele ni forskellige størrelser af de to remme, hvilket indikerer at den skal passe ret præcist.

Apple har lavet størrelsesguide

Det mest ideelle er selvfølgelig at besøge et butik, der sælger Apple Watch, og prøve remmene der inden man køber. Det er bare ikke alle der har en Apple-butik i nabolaget eller også vil man helst bare surfe gode tilbud på nettet.

I så fald er der intet andet for end at finde den rette størrelse selv. Apple har lavet et måleværktøj, man kan printe ud og rulle om armen (link til pdf). Man kan også bruge et målebånd og indtaste målet på Apples hjemmeside. Herefter får man opgivet hvilken en af de ni størrelser, man skal bestille.

Personlige præferencer og iltsensor

Så er det bare at vente på at pakken med uret dukker op. Og så håbe på, at remmen sidder som man gerne vil have det. For selv folk med samme størrelse håndled, har forskellig opfattelse af, hvor stramt et ur skal sidde. Nogle foretrækker det meget stramt andre meget løst. Den personlige præference tager Apples vejledning ikke højde for.

Vær opmærksom på, at den sensor der måler iltmætningen i blodet på Apple Watch Series 6, kræver at uret sidder forholdsvist stramt. Og hvad er "forholdsvis stramt" så? Jeg må være dig svar skyldig. Du må gøre dine egne erfaringer, med den risiko for frem og tilbagesendelse af uret, der kan følge med. Mit råd er, så vidt muligt at prøve remmene i en fysisk butik eller købe et ur med en rem, der kan justeres.