Med lanceringen af den nye iPhone SE, eller faktisk nærmere bestemt med udfasningen af iPhone 8, har Apple ikke længere en iPhone med 3D Touch i sortimentet. iPhone 8 var nemlig den sidste iPhone der understøttede 3D Touch.

3D Touch var en funktion, hvor man ved trykke med et lidt hårdere tryk end normalt på skærmen, kunne få adgang til nogle andre funktioner end med et almindeligt tryk. Disse funktioner er, for de flestes vedkommende, stadig tilgængelige, men nu sker det i stedet via det Apple kalder "Haptic Touch". Haptic Touch er meget lig 3D Touch, men der er forskelle. Haptic Touch er som nævnt ikke trykfølsom, her er det i stedet for et hårdt tryk nemlig et langt tryk som giver de ekstra muligheder. Med Haptic Touch er der er altså en lille tidsforsinkelse, hvorfor denne funktion også er langsommere i brug end 3D Touch.

Den helt store fordel ved udfasningen af 3D Touch er, at samtlige iPhones nu betjenes på samme måde. Førhen brugte nogle 3D Touch, mens andre bruge Haptic Touch.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.