I betaudgaven af den kommende iOS 13.4 er det fundet noget interesant kode for en funktion kedet "OS Recovery". Koden viser at Apple vil indføre en metode, så man kan gendanne en iPhone uden at skulle bruge en computer. Enten trådløst eller ved at tilslutte den til en anden iOS-enhed. Det er 9to5Mac, der har fundet koden.

Ud over selve det praktiske i funktionen, gør den det også muligt for Apple at lave en iPhonen helt uden porte, da alt vil kunne klares trådløst.

Hvis en iPhone eller iPad i dag går i baglås og kræver gendannelse, skal man tilslutte enheden til sin computer med et kabel og klare gendannelse via Finder eller iTunes alt efter hvilken computer og styresystem man bruger. Har man et Apple Watch, der kræver gendannelse, er man endda nødt til at opsøger en Apple-forhandler, da uret ikke kan tilsluttes en computer, da den ikke har en port til et kabel.

Men nu vil Apple altså gøre det muligt at gendanne trådløst. Det hjælper selvfølgelig især Apple Watch-brugere, der slipper for at opsøge service, men også iPhone-og iPad-brugere får det nemmere. Nogle har måske ikke engang en computer.

Hvordan funktionen kommer til at virke i praksis er selvfølgelig umuligt at sige, men mon ikke det kommer til at virke nogenlunde parallelt med hvordan "macOS Internet Recovery" virker på Mac. Denne funktion har eksisteret i nogle år og den gør det muligt at gendanne en Mac's styresystem over nettet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.