Der er flere iPhone-brugre i USA nu end der nogensinde har været tidligere. Det viser en rapport fra comScore MobiLens Plus. I rå tal er der 85,8 millioner iPhone-brugere i USA over 13 år. Kigger man på hele befolkningen, som Consumer Intelligence Research Partners gør, er der 132 millioner iPhone-brgere i USA.

Det er i sig selv ikke så interessant, selvom det selvfølgelig viser at iPhonen ikke har toppet endnu. Det er mere interessant at comScore opgiver andelen af de forskellige iPhones over tid. Det giver en fint billede af hvor hurtigt - eller langsomt - udbredelsen af nye iPhones sker. En indbygget detalje er at det selvfølgeligere går langsommere år for år fordi den samlede pulje er tilsvarende større.

En vigtig pointe er at et klart flertal har en af de store iPhone, det vil sige iPhone 6 eller nyere. De seneste tal fra december viser at hele 75% har en af de store iPhones. Mest populær er selvfølgeliger de regulære modeller med 55% mens diverse Plus-modeller har en andel på 20%, når man lægger tallene samme.

Tallene skyder også myten om at der skulle være nogen særlig efterspørgsel på små iPhones ned. Siden december 2015 er andelen nærmest blevet halveret. Selv den iPhone, iPhone SE, Apple lancerede som et nyt alternativ til de der ønsker en lille iPhone, har ikke vunden nogen nævneværdig udbredelse med en andel på kun 3% af brugerne.

Det hører dog med til historien at der som sagt kun er kigget på folk over 13 år. Der er ingen tvivl om at kigger man på dem under 13 år vi andelen af små iPhones, andelen af billige iPhones og andelen af ældre iPhones være markant større. Helt retvisende er grafen og tallene altså ikke, når man kigger på hele befolkingen. iPhone SE kan derfor sagtens stadig have sin berettigelse. I absolutte tal er der jo under alle omstændigheder tale om et salg på adskillige millioner enheder og dermed en omsætning i dollar i milliardklassen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.