Da Apple for nylig lancerede årets nye styresystemer til iPhone, Apple Watch med mere, glimrede den nye udgave af macOS Big Sur ved sit fravær. Apple frigav nemlig ikke Big Sur sammen med iOS 14 og de andre. I stedet må vi vente lidt endnu. Hvad forsinkelsen skyldes, har Apple ikke oplyst, men man kunne gætte på, at lanceringen skal falde sammen med lanceringen af en ny Mac baseret på Apples egen processor.

En af de store nyheder i Big Sur er Safari 14 med en masse nye funktioner. Apple kalder det selv for den største opdatering af Safari nogensinde. Og af en eller anden grund har Apple valgt allerede nu at lancere Safari 14 som en selvstændig download til macOS Catalina og Mojave. Det betyder, at du allerede nu kan prøve Safari 14 uden at skulle vente på Big Sur.

Blandt de vigtigste nyheder er at man kan hente Safari-udvidelser i App Store, et forbedret design på faner og mulighed for at tilpasse startsiden.

Her er nyhederne i Safari 14

Tilpasning af startside

Du kan nu selv vælge, hvad der skal vises på din startside. For eksempel din læseliste, dine favoritter, iCloud-faner eller en anony­mitetsrapport. Du kan også indstille et baggrunds­billede.

Forbedret fanedesign

Takket være et nyt design kan du se flere faner på én gang. Hold cursoren over en fane for at få et hurtigt preview af en side. Har du mange faner åbne, gør Safari det nemt at finde den, du leder efter, i et pladsbesparende nyt design.

Safari-udvidelser i App Store

En ny, separat kategori i App Store gør det nemt at finde udvidelser fra dine foretrukne udviklere. Du kan selv bestemme, hvilke websites den enkelte udvidelse skal have adgang til.

Adgangskode-monitorering

Safari fortæller, hvis du har gemte adgangs­koder, der er blevet kompromitteret ved et brud på datasikkerheden, og hjælper dig med at opgradere dem.

Anonymitetsrapport

En ny anony­mitetsrapport på din Safari-værktøjslinje giver overblik over alle de trackere på tværs af websites, som Safari aktivt blokerer – på et hvilket som helst website, du besøger.

Større ydeevne

Apple har gjort Safari, der er verdens hurtigste computerbrowser, endnu hurtigere og mere energieffektiv. Sammenlignet med andre browsere giver Safari op til 3 timers ekstra browsing på en enkelt opladning af din MacBook.

Slut med Flash

Safari understøtter ikke længere Adobe Flash for at forbedre sikkerheden.

Sådan får du Safari 14

Du kan opdatere Safari til version 14 via Softwareopdatering i Systemindstillinger. Sørg for at have opdateret til seneste udgave af macOS først.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.