Den nye Apple TV, som Apple netop har sat til salg, har som de fleste nok ved mulighed for at afvikle apps, som man kan købe eller hente i den tilhørende App Store.

De fungerer dog på et lidt anden måde end vi kender det fra iPhonen og iPaden. Først og fremmest fordi en app højest må fylde 200 MB når man henter den i App Store. På de andre enheder er der ikke den begrænsning. Det betyder dog ikke, at appen er begrænset til 200 MB under brug. Det er alene det man henter i App Store, der ikke må fyldere mere.

2GB på enheden - 20GB i skyen

I stedet kan appen hente og slette indhold efter behov (on-demand). Det kunne være en ny bane i et spil, der bliver hentet eller en gammel bane, der bliver slettet. Med videoindhold giver det også sig selv, at indhold hentes, når man vil se det, og slettes efterfølgende. Data til dette gemmes i iCloud. Her er grænsen 20 GB per app. Umiddelbart efter man har hentet selve appen på op til 200 MB kan en udvikler automatisk bede appen hente op til 2 GB fra de 20GB i iCloud.

Alle de data der udgør indholdet i en app er altså fordelt på to steder. En lille del ligger på ens egen enhed, mens resten ligger på Apples iCloud-servere.

Hvad det præcist kommer til at betyde for brugeren, er svært at afgøre, når enheden og de mange apps endnu ikke er nået ud til folk. Umiddelbart kan man dog nok forvente, at der af og til bliver lidt ventetid i eksempelvis spil. Eller at nogle spil ganske enkelt ikke kan rummes eller vil fungere dårligt inden for de rammer Apple har stukket ud. For rene videotjenester kommer det nok ikke til at betyde noget. Her streames det meste indhold i forvejen fra nettet eller en NAS.

Præcist hvorfor Apple har indført disse regler er noget uklart. Det burde ikke være et større problem at skaffe nok plads på en 32GB Apple TV end på en 16GB iPhone 6s.

Apple TV kan købes i Apple Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer