Apple afholder event i næste uge, hvor det forventes, at der blever præsenteret en ny MacBook Pro. Allerede nu er der dog så mange rygter i omløb, at vi relativt præcist kan sige, hvordan den bliver.

Den nye MacBook Pro årgang 2021 vil være en slags opgør med den meget minimalistiske MacBook Pro, som Apple lancerede i 2016. Flere af de forsvundne porte kommer tilbage, Touch Bar'en forsvinder og bliver erstattet at de klassiske funktionstaster, og MacSafe-opladerporten vender tilbage.

Derudover får den generelt en designoverhaling. Det bliver den største ændring i årevis. Den bliver mere flad og med skarpere kanter. Rammen omkring skærmen bliver også mindre. Skærmen vil blive af Mini-LED-typen (som i den nye iPad Pro) og få en højere 2x Retina-opløsning. Muligvis vil den få en maksimal opdateringsfrekvens på 120 Hz. Der kommer to størrelser: En på 14 tommer og en på 16 tommer. Det indbyggede webcam vil blive opgraderet til 1.080p, op fra de nuværende 720p.

Begge størrelser får i basiskonfigurationen den samme opgraderede 10-core M1X-systemchip, der er en kraftigere udgave end den M1-chip, der sidder i flere af Apples andre Macs. Basisudgaven vil også få 16GB RAM og 512GB lagerplads. De vil kunne konfigureres med bedre ydende systemchip, mere RAM og mere lagerplads.

Sidst med ikke mindst kommer den nye MacBook Pro med en ny oplade-transformator, der muligvis (lige som i den nye iPad) har indbygget ethernet-stik.

Som sagt forventes det, at Apple løfter sløret for den nye MacBook Pro på events i næste uge.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.