iPhonefixed har fået fingre i et safirkrystalglas til Apple Watch, og testet hvor godt det er til at modstå ridser. Krystal er verdens næsthårdeste mineral efter diamant, så det burde være ret ridsefast, men holder det i praksis?

Lad os bare sige med det samme, at det er imponerende ridsefast. Først gnides det mod en murstensvæg, så forsøges det ridset med en nøgle og en mønt. Der kommer ingen ridser. Så tages en hammer og et stykke sandpapir i brug - ingen ridser. Til sidst en ultimative test med en boremaskine. Stadig ikke så meget som et lille mærke.

Det må man sige er absolut godkendt. Apple Watch med safirkrystalskærm er i praksis umuligt at ridse. Det hører dog med, at det ikke ser ud til, at det bliver lagt super mange kræfter bag de forskellige tests.

Man skal være opmærksom på, at det kun er Apple Watch og det dyre Apple Watch Edition, der kommer med krystalglas. Apple Watch Sport har en anden type glas, som Apple kalder Ion-X forstærket glas. Dette er ikke nær så ridsefast som safir, men til gengæld mere modstandsdygtig over for slag og stød. Det burde dog stadig være bedre til at modstå ridser end glasset i iPhonen.

Du kan se en video af testen her.

Scroll ned for at se kommentarer