En af de ting vi ofte ser nævnt, når det handler om mangler ved iOS, er en bedre appskifter sammenlignet med iOS's nuværende multitaskbar samt hurtigere adgang til diverse indstillinger. Der er lavet utallige demoer af hvordan folk mener Apple bør gøre det, og enkelte af dem er også ført ud i livet i jailbreak-miljøet.

Langt de fleste af dem lider dog under den misforståelse, at indstillingerne overhovedet er noget man bør beskæftige sig mig. Om det skyldes at folk kommer fra et Windows-miljø, og derfor er vant til at man skal pille ved alt muligt, skal være usagt. Påfaldende er det dog, at der mangler en forståelse for, hvorfor Apple har gemt mange af tingene væk. Det har de af samme grund som vi andre stiller ting i et kælderrum eller op på loftet: Fordi vi bruger det så sjældent, at vi ikke kan retfærdiggøre at det skal stå i stuen.

En misforståelse af rang

Ideen med eksempelvis Wi-Fi og BlueTooth er ikke, at man skal slå det til og fra hele tiden. Det er noget man en gang for alle beslutter, om man har brug for eller ej, og så lader man være med at pille mere ved det. Så kan der selvfølgelig være særlige situationer, som ferie, nyt grej etc, hvor man har brug for at ændre på indstillingerne, men det bør være undtagelsen frem for reglen. Derfor har Apple gemt tingene væk. Men jo altså heller ikke længere væk, end at det kan klares med noge få klik, hvis behovet for at pille opstår.

Det er en misforståelse af rang, at tro at BlueTooth indstillingen er så vigtig, at den bør være inkluderet i multitaskbaren. Det eneste den bidrager med der, er forvirring og et fejlagtigt signal til folk om, at det er noget de skal bekymre sig om og gå op i. Det er det ikke. Tværtimod, at det noget vi bør glemme i samme øjeblik vi har taget stilling til, om vi ønsker at BlueToth skal være til eller fra. Hvert eneste ligegyldige element forstyrrer den generelle brug af iPhonen. Vi har formodentligt ikke købt den med det primære formål at slå BlueTooth til og fra hele tiden. Det skal aldrig blive et mål i sig selv, at rode med den slags.

Derfor er der faktisk en mening med Apple-galskaben. BlueTooth-indstillingerne er ikke nemt tilgængelige fordi det ikke er noget man bør bekymre sig om. Det er defor Apple har gjort som de har, ikke fordi de vil gøre tingene så besværlige som mulige.

Apple skal holde fast i de gamle dyder

Hvor galt det kan gå, når amatørudviklere får frie hænder, kan ses i videoen herover. Omkring 1 minut inde i videoen mister jeg overblikket, og står af. Fyren er sikkert glad over at have presset alle mulige og umulige funktioner ind, men overskueligt er det ikke, og det bidrager ikke til øger brugervenlighed. Det gælder de mange indstillinger, såvel som selve appskifteren.

Ingen tvivl om iOS trænger til en overhaling, men fokus bør være 100% på overskuelighed og enkelthed. Tingene skal være gennemtænkte. Der skal være en mening med galskaben. Det har altid været Apples varemærke, og det er vel i bund og grund derfor vi har valgt at bruge Apples produkter: Fordi vi vil bruge vores tid på det væsentligt i stedet for at rode med diverse indstillinger.

Derfor skal Apple holde fast i de gamle dyder, når de udvikler nyt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.