A14X-processoren til de kommende Macs baseret på Apples eget processordesign er så småt ved at gå i masseproduktion. Det sker i næste kvartal og altså om cirka tre ugers tid. Det skriver DigiTimes.

Det er selskabet TSMC fra Taiwan, der skal stå for produktionen, der vil foregå via deres avancerede 5 nm-teknologi, der er markedets bedste og mest kompakte. Ifølge oplysningerne vil TSMC's produktion ligger på 5.000-6.000 wafers om måneden.

En wafer en en tynd skive silicium-krystal, som udgør selve materialet for eksempelvis en processor, der ætses ind i overfladen på waferen. En wafer er typisk en cirkelrund skive med en diameter på 300 mm, og antager vi, at A14X-processoren er 100 mm2, kan der være 640 chips på en enkelt wafer. Der er altså tale om en produktion på 3-4 millioner chips pr. måned. I den ideelle verden. For en del af dem vil være med fejl på grund af fejl i selve waferen eller i ætsningen. TSMC har en fejlrate på omkring 10-20% i deres 5 nm-teknologi. Der er derfor nok snarere tale om 2,5-3 millioner fungerende chips om måneden. Eller 7-9 millioner for hele 4. kvartal.

Det forventes, at den første Mac med Apples egen processor bliver en 12 tommer MacBook med en batteritid på hele 16-20 timer og at den kommer på gaden inden årets udgang.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.