Tidligere på sommeren meddelte Apple, at deres computere fremover vil få processorer udviklet af Apple selv i stedet for standardchips fra Intel. Samme type ARM-processorer, som der sidder i iPhonen i øvrigt. Det er den største Apple-nyhed i mange år og noget der virkelig vil give Apple mulighed at skulle sig ud fra konkurrenterne. Forhåbentligt positivt. Apple fortalte ved afsløringen, at den første Mac med Apple-processor ville komme på markedet inden årets udgang.

Ifølge nye oplysninger bliver den første Mac med Apple-processor en ultra letvægts MacBook med en skærm på 12 tommer. Vægten vil komme under 1.000 gram, og dermed vil den blive 35% lettere end den nuværende MacBook Air, der vejer 1.350 gram. Så lav en vægt er ikke helt nyt for Apple, da den 12 tommer MacBook, der blev solgt fra 2015-2019 også kun vejede lidt over 900 gram.

Den nye MacBook vil i det hele taget rent designmæssigt minde en del om denne nu udgåede 12" MacBook. Processoren vil blive A14X med 12 kerner baseret på 5 nm-teknologi, Den vil få USB-C-stik, men det er uklart om der menes ét eller flere. Takket være Apples energieffektive processor, vil den kunne holde 15-20 timer på en opladning. Blandt de mere løse rygter er at den muligvis får 5G-understøttelse, det vil sige at den kan gå på mobilnettet, hvilket i givet fald det er rigtigt, selvfølgelig kræver simkort og dataabonnement.

Ikke alle er enige om at en 12" MacBook vil blive den første af Apples nye computere. Andre mener at vi får en 13,3" MacBook Pro eller en MacBook Air i det nuværende design.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.