Skulle man være i tvivl om, at det er i Kina der sker lige nu, kan man bare kigge på hvad Apples topchef, Tim Cook, foretager sig. Han er lige nu i Kina i forbindelse med igangsættelsen af en række miljøtiltag, som Apple foretager i Kina. Det handler blandt andet om skovrejsning og opførelse af nogle kæmpe solcelleanlæg, der skal sikre Apple grøn strøm til deres aktiviteter i Kina.

Tim Cook på Weibo

Det er ikke så meget det, der er pointen her. Pointen er, at Cook netop har fået sig en profil på det kinesiske sociale netværk Sina Weibo, der bedst kan sammenlignes med Twitter. Cook har netop skrevet sin første besked på Weibo, og har på mindre end 24 timer fået 425.000 følgere på Weibo. Det er imponerende. På Twitter har Cook til sammenligning 1,2 millioner følgere, men har også været aktiv der noget længere end på Weibo.

Tim Cook skriver kinesisk på Weibo

Weibo er meget kinesisk i sproget, så man kommer ikke lang med engelsk på de kanter. Cooks første besked på Weibo er da også oversat til kinesisk. På dansk lyder det noget i retning af dette hos Tim Cook på Weibo: "Hallo Kina! Godt at være tilbage i Beijing, hvor jeg annoncerer innovativt ny miljøprogram."

Cooks besøg i Kina falder pudsigt nok samme med nye tal der viser, at Apples nu er den største smartphoneproducent i Kina. Det har Cook dog ikke nævnt noget om på Weibo - endnu.

Man skal desværre være logget ind for at kunne se hvad der skrives på Weibo, så jeg kan ikke linke direkte til Cook på Weibo. Man kan dog finde siden i Googles cache, hvis man vil.