Apple har netop fået patent på noget teknologi, der kan gøre det muligt at oplade sine trådløse enheder ved at lægge dem på ens MacBook på hver side af pegefeltet eller ovenpå den, når skærmen er lukket ned. En oplagt ide, man kan undre sig over ikke allerede er sat i værk for længe siden. Tilsvarende med foden til iMac'en, der kunne fungere som en bekvem oplader af den trådløse mus og tastatur.

I det nye patent - der ikke er så nyt endda, da det blev indleveret i marts 2016 - beskriver Apple hvordan man kan indbygge flere ladespoler forskellige stedet i en Macbook. Det kunne for eksempel være i låget, hvor en hel serie spoler vil gøre det muligt at oplade forkellige enheder, men det kunne også være ved siden af pegefeltet. Ladespolerne fungerer begge veje, så MacBook'en kan både lade ens iPhone op, men det kan også gå den anden vej. Enten finder systemet selv ud af, hvilken vej strømmen skal flyttes, eller også bliver det muligt selv at vælge.

Apples koncept, som det fremgår af patentet, går ud på, at alle Apples enheder skal have to ladespoler hver. En på forsiden og en på bagsiden. På den måde kan man oplade enheder med den ene spole og oplade en anden enhed samtidig med den anden spole. Ultimativt kan man lægge alle sine enheder oven på hinanden og få hele stakken ladt op på én gang.

Apple beskriver også et system af magneter, der kan få enhederne til at ligge korrekt for bedre opladning.

Som med alle Apples patenter, skal man ikke nødvendigvis regne med, at der kommer et færdigt produkt ud af det. Tit er det bare mere eller mindre løse ideer. Og med Apples fiasko med AirPower-opladeren in mente, er det måske denne gang mere sandsynligt, at ideerne bliver liggende i kuffen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.