Da Apple præsenterede iOS 13 for knap en måned siden, var Fotos-appen et af de steder hvor der var flest nyheder. At der er meget fokus på netop Fotos er ikke underligt, da fotografering er en af de ting iPhonen bliver brugt mest til. I Fotos kan man redigere sine billeder og det er også her at billederne arkiveres. Fotos-appen er en at de mest brugte og vigtigste apps i iOS og derfor har Apple naturligvis også stor fokus på at udvikle og forbedre Fotos.

Ny oversigt

En af de mest synlige nyheder i Fotos i iOS 13 er at billedoversigten har fået nyt design. Ideen er at ens bedste billeder bliver fremhævet og får mere fokus. Ting som skærmbilleder, fotos af busplaner eller en madopskrifter fra et blad samt anden støj bliver automatisk sorteret fra i oversigten. Derudover er det nu muligt at få vist billeder efter dag måned eller år. Månedsoversigten bliver sorteret i begivenheder og i årsoversigten får man vist billeder fra samme tidspunkt året før, når man browser.

Forbedret editor med mere kontrol

Editoren i Fotos har også fået en overhaling i iOS 13. De forskellige redigeringsværktøjer har fået en mere fremtrædende placering og en previewfunktion der gør det nemmere at se hvilken effekt en redigering har. En nyhed er også en slider så man kan finjustere en given effekt eller filter. Der er også blevet tilføjet flere nye værktøjer.

Alt i alt er det nu nemmere og hurtigere at redigere et billede og man har mere kontrol over processen.

En stor nyhed er at man nu også kan redigere videoer efter samme princip som billeder.

Andre småændringer

Hvis du har taget to live-fotos inden for halvandet sekund bliver de afspillet samlet som en lille video.

Skærmvideoer bliver nu automatisk lagret i en separat mappe på samme måde som skærmbilleder.

Den nye Fotos-app bliver tilgængelig som en del af iOS 13 til efteråret. Lige nu er iOS 13 i betatest.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.