Den opmærksomme læser vil kunne huske at der for knap fire år siden var masive rygter om at Apple gerne ville åbne tre butikker i Danmark. Siden er der ikke rigtigt sket noget. En af forklaringerne skulle ifølge mine nye oplysninger bandt andet være, at de helt rigtige butikslokaler ikke har været tilgængelige.

Når Apple - og alle andre store internationale kæder - går et på et nyt marked, sker det ikke bare i et tilfældigt butikslokale. Placeringen og måske endda også selve bygningens udtryk er en ekstrem vigtig parameter. Hellere vente på at de rette lokaler eller grunde bliver tilgængelige end forcere en åbning. Er de rette lokaler ikke tilgængelige, sker der med andre ord ikke noget. Dette skulle blandt andet være årsagen til at der ikke er sket noget med hensyn til Apple-butikker i Danmark.

Jeg er dog kommet i besidelse af nogle nye oplysninger der peger i retning af at der er ved at komme skred i tingene. Jeg kan desværre ikke komme yderligere ind på præcist hvad det handler om eller hvor jeg har oplysningerne fra.

Til gengæld har jeg fundet en offentlig tilgængelig kilde, der mere eller mindre bekræfter mine oplysninger. I en betalt artikel (læs annonce) på Berlingskes hjemmeside der omhandler en japansk butikskædes indtog på det danske marked fortæller Henrik Lund fra butiksmæglerfirmaet Absalon & Co om vanskelighederne med at få internationale kæder til Danmark. Artiklen slutter med: "Nu mangler de bare at få overbevist Apple om at etablere sig i byen. Og det er tæt på at lykkes".

Så kan man jo lægge i det hvad man vil, men det er det første regulære offentlige udmelding om at der arbejdes på sagen og at endda ser ud til at ske noget. Da det ligner en der taler over sig, kan man nok forvente, at artiklen bliver redigeret. Men nu har jeg i hvertfald dokumenteret det.

Billedet øverst har ikke noget med de nye oplysninger at gøre. Det er en rendering af en butik Apple havde planlagt i Stockholm, men som de ikke kunne få godkendelse til. Jeg har brugt det i mangel af bedre, da jeg jo ikke kan vise et billede af en dansk butik, når ikke den eksisterer endnu.