Ifølge nye rygter får den næste udgave af iPad Pro et bagkamera med hele tre linser. Den nye udgave af den almindelige iPad får et kamera med to linser på bagsiden. Det skriver japanske Mac Otakara, der citerer kinesiske kilder. Kameraet i den nye iPad Pro skulle være det samme som der også er rygter om at Apple vil benytte i de nye iPhones der kommer senere på året, mens dual-linse kameraet i den ordinære iPad svarer til det kamera-system der sidder i iPhone Xs og iPhone XS Max i dag.

Indtil nu har ingen iPads haft et kamerasystem med flere linser. Hverken to eller tre. Samtlige iPads lige siden lanceringen af den oprindelige iPad har haft et kamera med en enkelt linse. På smartphones har udviklingen i flere år gået i retning af kameraer med flere linser, men når det handler om tablets virker det underligt, da de ikke i nær samme grad bruges til at tage billeder med. Mange iPad-ejer har sikkert endda aldrig nogensinde taget så meget som ét eneste billede med iPadens bagkamera. Frontkameraet, der bruges til FaceTime, bliver i hvert fald nok brugt en del mere. Det udelukker selvfølgelig ikke at rygterne taler sandt, men umiddelbart lyder det som en en underlig prioritering.

Ifølge oplysningerne skulle de nye iPads komme til oktober. Det er lidt senere end et rygte i går, der talte om en lancering sidst i årets tredje kvartal - altså september.