Ifølge rygterne skulle Apple arbejde på at lancere en ny iPad Pro i løbet af 2022. Det bliver i givet fald 6. generation af Apples mest kraftfulde iPad. Der er flere rygter i omløb om, hvad vi kan forvente os af den. Jeg har samlet disse rygter i denne artikel, som løbende vil blive opdateret, når nye informationer dukker op. Seneste opdatering er i marts 2022.

Flere ting er stadig ukendte, såsom lanceringstidspunktet. Så tag ikke artiklen for andet end rygter og kvalificeret gætværk på, hvad vi kan forenet os. Alle de nævnte ting kan i princippet nå at blive ændret inden lanceringen.

Skærm baseret på Mini-LED kun i den store model

Det forventes, at der igen kommer to forskellige størrelser af iPad Pro. Tidligere var der rygter om at begge størrelser vil få en skærm baseret på Mini-LED-teknologi. I den nuværende iPad Pro er det kun den store 12,9 tommers model, der har Mini-LED, mens der i 11 tommer-modellen benyttes den lidt ringere LCD-teknologi. Dette vil ifølge de seneste rygter (marts 2022) også blive tilfældet fremover. Det bliver altså kun den store model, der får Mini-LED.

Der har været rygter om at Apple i stedet overvejer at benytte OLED-teknologi i iPad Pro'ens skærm. Dette ligger dog formodentligt lidt længere ude i fremtiden, og kommer derfor nok først i 2023 eller 2024.

Skærmhak

Et af de nyeste rygter peger på, at den nye iPad Pro får samme type skærmhak som iPhonen og de nyeste MacBooks. Til gengæld skulle resten af rammen omkring skærmen blive lidt mindre. Bortset fra et mere ens visuelt design på tværs af Apples produkter, er det uvist hvorfor Apple mener at også iPaden skal have skærmhak.

Trådløs opladning og bagside af glas

En af de få regulære nyheder i den kommende iPad Pro forventes at blive mulighed for trådløs opladning, som vi kender det fra iPhonen. Formodentligt via den samme type MagSafe-oplader som netop iPhonen bruger.

Hvis iPaden skal kunne oplades trådløst, går det ikke at den har en bagside af metal, da det forhindrer trådløs opladning. En mulighed er, at Apple vil lade hele bagsiden være af glas, som vi kender det fra iPhonen. Det er også den mulighed, at kun Apple-logoet vil være af glas, mens resten af bagsiden er af metal. Det vil gøre iPaden mere holdbar end en stor glasbagside. Dette passer fint med andre rygter om at Apple vil lave bagsiden af titanium, der er mere holdbart og stift end det aluminium, Apple har brugt hidtil.

Relateret til trådløs opladning er der rygter om at iPaden i sig selv vil kunne oplade andre enheder. trådløst. Altså en slags omvendt trådløs opladning. Det kunne være et Apple Watch eller AirPods-etuiet, der kunne få lidt ekstra strøm fra iPaden.

Ændring i orientering af kamera og logo

Der har været enkelte rygter om, at Apple vil ændre på orienteringen af både logoet på bagsiden samt kameraerne, således at de vender rigtigt, når man benytter iPaden i landskabsmode. I dag vender logo og kamera på sammemåde som på iPhone, hvilket indikerer at portrætmode er den 'rigtige' måde at orientere iPaden på. Noget Apple alts overvejer at ændre på.

Eller måske handler det mere om, at Apple er klar over, at iPad Pro oftest benyttes i landskabsmode, og derfor nu sørger for at logoet er orienteret rigtigt.

Ny Apple Pencil?

Der skulle være en ny 3. generation Apple Pencil på vej samtidig med de nye iPad Pro'er. Lækkede billeder af den har vist, at den får samme design som den nuværende 2. generation, men med en mere blank overflade. Spidsen er også en smule større, uden at funktionen af dette er kendt.

Lanceringstidspunkt

Apple lancerer nye iPads noget mere uregelmæssigt end nye iPhones. Det er derfor svært at ramme et lanceringstidspunkt for de nye iPad Pro'er præcist. Det sikre er at sige 'i løbet af året'. Et bud kunne være sidst på foråret eller først på sommeren, men det skal ikke tages for andet end et gæt.