Da Apple tidligere på året meddelte, at alle Macs skifter væk fra Intel-processorer for i stedet at få Apples egenudviklede chips, satte det gang i spekulationerne om, hvorvidt Apple ville købe selskabet bag Arm-teknologien, som Apple chips er baseret på. Ejerne, SoftBank, satte nemlig stort set samtidig Arm til salg. Et oplagt match, mente mange.

Apple afviste dog Softbank, blandt andet med begrundelsen at Arms forretningsmodel med at licensere teknologi til andre, ikke passede med Apples meget lukkede forretningsmodel. Derudover ville en sådan overtagelse næppe vil gå glat i gennem en myndighedsgodkendelse, da Apple derved vil blive for dominerende.

Nu meddeler NVIDIA, der mest er kendt for at udvikle grafikkort, så at de har købt Arm af Softbank for $40 milliarder.

NVIDIA's overtagelse af Arm er relevant for iOS- og Mac-brugere fordi Apple som sagt licenserer Arms teknologi til brug i Apples egne chips. Man må dog formode, at en betingelse for at myndighederne vil lade den store handel gå i gennem, er at NVIDIA vil blive ved med at tilbyde licenser og ikke lukke konkurrenterne ude. Overtagelsen bør derfor ikke få nogle konsekvenser for Apples beslutning om at skifte til Arm-teknologi uanet at ejerne af teknologien nu skifter.