Da Apple for et par år siden meddelte, at alle Macs skifter væk fra Intel-processorer for i stedet at få Apples egenudviklede chips, satte det gang i spekulationerne om, hvorvidt Apple ville købe selskabet bag Arm-teknologien, som Apple chips er baseret på. Ejerne, SoftBank, satte nemlig stort set samtidig Arm til salg. Et oplagt match, mente mange. Apple var dog ikke interesseret, og i stedet meddelte Nvidia, der er mest kendt for at udvikle grafikkort, at de ville købe Arm til en pris på $40 milliarder.

Nu skriver Bloomberg dog, at Nvidia trækker sig fra købet igen. Årsagen skulle være, at de amerikanske myndigheder ikke vil godkende Nvidias overtagelse af Arm. Nvidia bruger selv Arms teknologi, ligesom mange af Nvidias konkurrenter gør. Derfor vil det kunne give problemer, hvis Nvidia kommer til at sidde på teknologien, og dermed direkte kan kontrollere konkurrenternes muligheder for at bruge den. Den har blandt andet chip-producenten Qualcomm fremført.

Handlen er ikke endeligt afvist endnu. Både Nvidia og SoftBank vi tage en sidste snak med myndighederne i håb om at noget kan ændre sig. Sker det ikke, er planen at SoftBank vi lade Arm børsnotere.