Netatmo, som blandt andet er kendt for deres vejrstationer og andet udstyr til det intelligente hjem, har udviklet en intelligent dørlås med en låsecylinder der burde passe til de fleste europæiske døre.

Låsen er lavet til at fungere sammen med både Netatmos Security-app samt med fysiske nøgler. Via appen kan der gives adgang til både permanente brugere og folk der kun skal have adgang i kortere perioder – eksempelvis en håndværker. Helt som det plejer at være med denne type låse.

Det mest interessante er næsten de fysiske nøgler, der i bund og grund bare er NFC-badges, udformet som en nøgle, der kan stikkes ind i låsen. Det betyder at nøglerne kan programmeres og aktiveres/deaktiveres i appen. Eksempelvis kan man programmere den samme ene nøgle til at fungere med flere døre, mens andre nøgler måske kun fungerer med en enkelt dør etc.

Af sikkerhedshensyn har Netatmo valgt at bruge Bluetooth i stedet for Wi-Fi. Det betyder at låsen ikke er koblet op til skyen, men at al data er lagret i selve låsen. Dørlåsen får strøm fra et batteri, der ifølge Netatmo kan holde i op til to år. Når batteriet er ved at være løbet tør for strøm sendes en advarsel til telefonen, så man kan nå at skifte det ud.

Netatmo Smart Door Lock er kompatibel med Apple HomeKit. Det betyder, at man kan oprette scener, der kobler låsen sammen med andre intelligente enheder i ens hjem. Eksempelvis kan man programmere en scene, der automatisk tænder for lyset i entreen, når døren låses op.

Netatmo Door Lock er med andre ord en smartlås, når den er smartest. Og så alligevel ikke. for låsen fungerer ikke rigtigt godt med nyere danske døre med trepunktslukning, hvor man fysisk skal skubbe håndtaget op før døren kan låses. Det kan man givetvis vænne sig til at gøre hver eneste gang man lukker døren, men uanset hvordan man vender og drejer det, er den typer dør ikke smartlåsens bedste ven.

Netatmo har endnu ikke oplyst hvad prisen bliver eller hvornår låsen kan købes i butikkerne.