Mac-brugere kan ikke kryptere e-mails med NemID uden at bryde brugerbetingelserne. Det skriver Version 2 i dag efter at have været i kontakt med en utilfreds bruger, der gerne vil anvende NemID til at signere mails med.

Problemet er, at det halter voldsomt for NemId i forhold til at understøtte nye styresystemer og programmer. Vil man sende krypterede mails på sin Mac, kan det kun lade sig gøre, hvis man benytter mailklienten Thunderbird i version 5 til trods for at den seneste udgave er version 9. Apples egen indbyggede mailklient, Mail, understøttes slet ikke. I NemID's brugerbetingelser står der ellers, at man skal sørge for at holde sit styresystem og programmer opdaterede.

Man skal være Windowsbruger, før det virker

Der er ikke kun på Mac der er problemer. Linus-brugerne lades også i stikken med krav om brug af forældet software. Kun på Windows, får man en rimelig behandling. Her understøttes eksempelvis de seneste tre version af Microsoft Outlook og det webbaserede Windows Live Mail.

Konklusionen er, at vil man sende kryptere mails skal man enten benytte Microsofts produkter eller en forældet udgave af Mozillas mailklient. Det betyder ifølge V2, at mere end hver tiende NemID-bruger lades i stikken. Det er bestemt ikke første gang at NemID udviser en særdeles arrogant holdning i forhold til alle dem, der ikke lige passer ind i NemIDs stramt definere gruppe af computerbrugere. Deres valg af java-teknologien gør eksemepelvis, at NemID ikke virker på mobiltelefoner. Velkommen til det nye årtusinde, kunne man være fristet til at sige.

NemID benægter, at der skulle være et problem og opfordrer folk til ikke at opdatere til Lion

På trods af, at V2-læseren har kontaktet DanID, der står bag NemID, benægter DanID's kommunikationschef Søren Winge, at have fået nogle henvendelser på området. Efter to dages betænkningstid opfordrer han folk til at vente med at opdatere til Lion, hvis man har problemer.

Er det rimeligt, at en offentligt påtvunget løsning stiller krav om at man skal være Windowsbruger for at kunne anvende løsningen? og dermed udelukker hver 10. computerbruger?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.