En af de nye ting i iOS 13 er en funktion så man kan spore sine enheder selvom de ikke har netadgang. Det sker via Bluetooth og andre folks telefoner i nærheden.

Eksempelvis kan man have glemt sin iPhone på en strand. Hvis ikke den har adgang til Wi-Fi eller mobilnettet, kan man i dag ikke spore den, da den ikke kan sende besked om hvor den er. Med en nye funktion, vil den glemte iPhone via Bluetooth kunne give besked til andre iPhones på stranden, som via deres netadgang informerer dig. Noget i den stil.

Ifølge rygterne vil Apple udnytte funktionen til at lancere nogle såkaldte tags eller Bluetooth-beacons, som ligeledes kan spores via Bluetooth efter samme princip. Eksempelvis tags man kan sætte på sin kuffert, cykel eller noget helt tredje. Selvom de enkelte tags ikke har netadgang vil de kunne kommunikere med andre Apple-enheder og på den måde indirekte kunne give besked om, hvor de er.

Kræver fintmasket net

Denne ide er set før både i teori og praksis. Typisk er den faldet til jorden på, at netværket af enheder ikke har været fintmasket nok. At ens kuffert ikke melder sin position fordi der ikke er en enhed i nærheden, den kan kommunikere med. I Apples tilfælde er der hundredvis af millioner af enheder på gader og stræder og derfor med meget stor sandsynlighed en i nærheden af ens forvundne enhed eller tag.

I seneste beta af iOS 13 er der tegn på at denne nye funktion vil gøre brug af det såkaldte ARKit (augmentet reality). Det vil sige at man kan bruge iPhones kamera til at finde en forsvunden enhed med.

Funktionen med offline sporing er slået til som standard i iOS 13, så længe du har slået Find min iPhone til.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.