De seneste dage er det begyndt at vælte ind med meldinger om at folks HomePods pludselig er holdt op med at virke. I alle tilfælde er der tale om den originale HomePod og altså ikke HomePod mini. Enhederne kører typisk en betaudgave af HomePod‌ 15-softwaren, men der er også mange tilfælde af enheder på version 14.6.

I et af de mest bemærkelsesværdige tilfælde fortæller en person på Reddit, at syv ud af hans 19 HomePods er holdt op med at virke. Fire af dem har version 15 og tre har version 14.6. I tråden dukker der en del andre op med samme problem. I mange af tilfældene er enhederne forbundet som et stereopar til Apple TV med tvOS 14.6.

HomPod'en bliver varm

Hvad fejlen skyldes er uvist. Nogle rapporterer at deres HomePod bliver meget varm og holder op med at virke, andre at den bare mister forbindelsen og ikke kan genskabe den, mens andre igen oplever at enheden er helt død og ikke engang kan tændes. Det er ikke utænkeligt, at en fejl i softwaren kan få elektronikken i HomePod'en til at blive overophedet, og at dette i sidste ende kan brænde noget af.

Der er foreløbig ingen metode til at få enhederne til at virke på, og nogle af de uheldige er blevet rådet af Apples support til at hive stikket ud og afvente den næste firmwareopdatering. Et af problemerne er dog, at den originale HomePod ikke længere sælges af Apple og at mange har købt dem for et par år siden. Derfor er deres supportperiode udløbet og Apple vil eller kan ikke hjælpe dem. Det er selvfølgelig noget pjat, hvis fejlen er forårsage af 14.6-softwaren.

Foreløbig er anbefalingen at lade være med at opdatere til 14.6 og slet ikke til betaudgaven af version 15. Er du meget bekymret, kan du også overveje at holde op med at bruge dem som stereopar med Apple TV indtil der kommer et mere klart overblik over problemets omfang.