Hvis du bruger Dropbox på din Mac, bruger du sikkert også Dropbox' egen officielle app eller klient til formålet. Det behøver du dog ikke nødvendigvis, der findes nemlig flere alternativer. En af dem kan særligt anbefales, fordi den i modsætning til de fleste andre er open source og gratis. Den hedder Maestral.

Maestral har flere fordele sammenlignet med den officielle klient, men også et par ulemper.

Fordele

En af fordelene er, at den fylder markant mindre end den Dropbox' egen klient. Maestral fylder kun omkring 40 MB, hvor Dropbox' klient fylder omkring 420 MB. Den bruger også færre ressourcer. Hvor mange afhænger af størrelsen på din Dropbox-konto. Et typisk eksempel for en mellemstor konto kunne være 100 MB kontra 500 MB. Kører du Maestral uden GUI (brugerinterface), vil den bruge endnu færre af din Macs ressourcer.

Maestral understøtter desuden Macs med Apple Silicon (M1) direkte, hvor den officielle klient kræver Rosetta. Samtidig har du mulighed for at køre flere parallelle udgaver af Maestral på samme Mac, så du kan synkronisere med flere Dropbox-kontoer på samme tid. For de avancereder brugere tilbyder Maestral et omfattende command line interface.

Ulemper

Der er også nogle få ulemper ved Maestral. Den understøtter for eksempel ikke Dropbox Paper eller mulighed for at administrere delte mapper. Har er du nødt til at bruge Dropbox' web-klient. Den vigtigste ulempe er dog, at Maestral altid overfører ændrede filer i deres helhed. Den kan således ikke nøjes med at overføre de dele af filerne, der er blevet ændret, som den officielle klient kan. Alt efter størrelse på dine filer, vil det betyde et lidt større båndbreddeforbrug for de samme filer.

Du kan læse mere om Maestral og hente appen på https://maestral.app

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.