Da MacBook Air blev introduceret i starten af 2008, var den bestemt ikke rettet mod den almindelige bruger. Det var for dem, der godt ville betale en premium-pris (omkring 14.000 kr) for at få fingre i det ypperste indenfor design af bærbare computere, men til gengæld på bekostning af ydelsen, der slet ikke svarede til prisen. Fravalget af optiske drev og manglende porte har givetvis også holdt en del væk. Udover manglen på drev og porte var fraværet af en traditionel harddisk til fordel for SSD-drev, Air's største kendetegn. Salget var da også meget lavt og ordet "fiasko" begyndte at cirkulere.

Det blev dog med et ændret, da Apple i slutningen af sidste år opdatrede Air og sænkede prisen til næsten det halve. Air er nu Apples billigste bærbare computer, og salget er ifølge Fortune steget til det firedobbelte på bare et enkelt kvartal. Air udgør således nu 15% af det samlede salg af bærbare Mac's.

Fra at have været en dyr designer-bærbar uden porte og optisk drev og med lav ydelse, er den nu blevet et prisbilligt alternativ. Fordi Air nu henvender sig til et helt andet kundesegment end tidligeret, er manglerne pludselig ikke mangler mere. Porte og optisk drev er selvfølgelig stadig fraværende, men pointen er, at kunderne i dette segment ikke opfatter det som mangler. Slet ikke, når man nu ikke betaler overpris for dem, men faktisk får Air til en lav pris. Så hænger det jo fint sammen, for så er manglerne gået fra at være mangler, til at være et fravalg der sænker prisen.

Man kan så håbe på, at Apple vil tage erfaringerne fra dette med i overvejelserne, når de udvikler nye produkter og ikke mindst prissætter dem. Måske kunne der være et marked for en iMac Air uden optiske drev og alt andet, som mange brugere ikke har brug for i praksis. Hvis det kunne sænke prisen med et par tusinde, så ville det bestemt være et oplagt valg for mange - også mange der ikke normalt ville købe en Mac.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.