I dag er det præcis 10 år siden, at Apple lancerede Mac App Store. Det skete med frigivelsen af Mac OS X Snow Leopard 10.6.6 den 6. januar 2011. Åbningen af Mac App Store, der kom to et halvt år efter åbningen af App Store til iOS, skete uden de helt store armbevægelser. Apple udsendte en pressemeddelelse, hvori de gjorde opmærksomme på at Mac App Store nu var åbnet med mere end 1.000 apps.

Første dag var der 1 millioner downloads af apps og i december samme år blev de første 100 millioner downloads passeret. Tallene lyder måske høje, men generelt var Mac App Store ikke videre populær. I modsætning til på iPhonen og iPaden, var folk på Mac'en vant til at hente og installere apps og spil alle mulige andre steder fra end en central App Store. App Store blev set som en butik med for mange begrænsninger for udviklerne samtidig med, at de skulle betale Apple 30% i kommision for hvert salg. Denne holdning har siden ændret sig, blandt andet fordi Apple har lyttet til kritikken, og efterhånden har de fleste nok taget Mac App Store til sig. Blandt andet fordi Apple tjekker alle apps, og derved sørger for, at de er fri for malware etc. Der er dog stadig nogle udviklere, der finder Mac App Store for begrænsende og med for mange mangler. Heldigvis er Mac App Store ikke som på iOS en tvang, men en mulighed.

Uanset hvad man mener om Mac App Store, har Apple i de første 10 år ændret måden hvorpå vi distribuerer apps på computere. Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske i de næste 10 år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.