Højttalerproducenten Libratone, der oprindeligt var dansk foretagende hjemmehørende i København, men siden blev solgt til kinesiske investorer, blev i maj erklæret konkurs. Allerede dengang meddelte konkursboets kurator dog, at der var flere interesserede købere.

Nu, knap en måned senere, er Libratone så blevet reddet. Et nyt selskab ejet ef kinesiske investorer med relation til de tidligere ejere har købt konkursboet for et ukendt beløb og vil fortsætte driften. Hovedkvarteret forbliver i København, men antallet af ansatte skæres ned fra 18 til 5.

Økonomidirektøren i det kinesiske ejerselskab, Yuting Liu fortæller til Finans.dk at "vi har fortsat en stærk tro på, at der er et marked for Libratones brand og produkter i Europa. Vi er derudover overbevist om, at virksomhedens drift kan fortsætte med en ny struktur".

Libratone har i årevis har kæmpet med en mildest talt elendig økonomi. Libratone har aldrig nogensinde præsteret et overskud. Tværtimod er underskuddet accelereret år for år og samlet har virksomheden præsteret underskud på næsten 700 millioner kroner siden grundlæggelsen.

Jeg har testet flere af Libratones højttalere gennem årene og meget kort sagt har helhedsindtrykket været at Libratone, i takt med at andre trådløse højttalere er begyndt at komme frem i stor stil, er endt med blot at være endnu en producent i mængden af for højt prissatte trådløse højttalere. Ikke meget ulig en anden dansk producent, B&O, der også har været blind for hvor meget konkurrenterne har rykket sig rent kvalitetsmæssigt. Det bliver spændende at se, om rekonstruktionen af selskabet medfører nytænkning også på produktområdet.