EU overvejer at gøre det til et krav, at alle mobiltelefoner skal have udskiftelige batterier for at kunne sælges på det europæiske marked. Det betyder eksempelvis at Apple skal lave iPhones, hvor man kan tage batteriet ud og skifte det til et andet, hvis man vil.

Forslaget er dog stadig meget langt fra at blive til virkelighed. Det er faktisk slet ikke offentliggjort endnu. Det er den hollandske erhvervsavis Het Financieele Dagblad, der har set de hemmelige dokumenter og bringer historien. Ifølge avisen vil forslaget blive lagt frem for offentligheden i løbet marts måned.

Mens flere andre mobilproducenter har eller har haft telefoner med udskiftelige batterier, har Apples iPhones lige fra starten haft et indbygget batteri, der ikke kan skiftes uden at telefonen skal til service. Er man lidt fiks på fingrene, kan man godt gøre det selv, men det er ikke i kategorien for nemme operationer, og det vil ikke leve op til kravene. Det skal være meget nemmere og enkelt.

Formålet med forslaget er at nedbringe mængden af elektronikskrot. Præmissen er at folk i dag smider deres ellers velfungerende telefon ud, når batteriet bliver for dårligt. Om det så er en rigtig præmis eller ej kan diskuteres, men det mener folkene bag forslaget altså

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde at iPhonen skal have en drastisk designændring. Den vil formodentligt blive en del større, når batteriet ikke kan indpasses mellem resten af elektronikken, men skal kunne tages ud og skiftes uden brug af værktøj af brugeren.

Hvad synes du om ideen?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.