Der er rygter om, at iOS 14, iPhonens næste styresystem, vil understøtte rigtige widgets på hjemmeskærmen. Disse widgets vil kunne flyttes rundt, som de enkelte apps ikoner kan i dag. Der er altså tale om noget andet end de widgets som iPadOS 13 bruger. På iPaden kan man fastgøre widgets fra dagsoversigten på hjemmeskærmen, men ikke flytte dem rundt som man vil.

Hvordan det kommer til at fungere og se ud i praksis er dog svært at sige. Parker Ortolani, der blandt andet designer brugergrænseflader, har dog lavet et interessant koncept af hvordan det kunne komme til at se ud.

Ortolanis ide er at et app-ikon kan have tre forskellige tilstande:

  1. Klassisk ikon som vi kender det.
  2. Live-ikon der er dobbelt så stort som det almindelige ikon og kan nu indeholde knapper, information eller andet.
  3. Widget i fuld størrelse, der fylder en hel række på hjemmeskærmen. Dette kan også vise informationer eller indeholde knapper.

Man vil frit kunne vælge at skifte mellem de tre tilstande alt efter hvad man personligt har behov for. Man vil også kunne flytte dem rundt og placere dem lige præcis der, hvor man synes de skal være.

Der er som sagt kun tale om et koncept eller en ide. Hvordan Apple vælger at implementere det, kan kun tiden vise. Det forventes at Apple løfter sløret for iOS 14, når WWDC, Aaples årlige konference, går i gang i slutningen af juni.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.