Da Apple tidligere på måneden præsenterede HomePod mini, kom der endelig en tegn på at den oprindelige HomePod ikke var en enlig svale, men noget Apple vil satse på at udvikle videre. HomePod mini afhjælper en del af den kritik, den oprindelige HomePod har været udsat for, blandt andet at den var alt for dyr. Men som sagt er den vigtigste ved mini'en, at Apple nu viser at HomePod-brandet lever.

Næste træk

Jeg har derfor spekuleret på, hvad næste træk bliver. Og jeg synes, at det ligger lige for. En HomePod soundbar. De to nuværende HomePods er smarthøjttalere, men ikke mere smarte end at en del andre producenter har noget tilsvarende. HomePod er på den måde ikke et særligt innovativt produkt. Det vil en HomePod soundbar til gengæld være.

Hvis Apple indbygger Apple TV-funktionalitet i den vel at mærke. Altså en samlet enhed, der både fungerer som soundbar og Apple TV. HomePod TV, kunne man kalde den.

Personligt synes jeg, at smarthøjttalere er noget underligt noget. Moderne teknologi pakket ind i et gammeldags produkt. Jeg har ikke brug for at snakke med min højttaler. Den skal bare kunne afspille musik og anden lyd jeg hælder efter den. Stemmestyring og så videre ligner for mig en løsningen uden et problem. Ingen har som sådan brug for en højttaler som HomePod'en, og alt det den kan.

Brug det smarte til noget smart

Der hvor problemet ligger i dag er på TV'siden. TV sælges i dag med elendig lyd på grund af den smalle formfaktor. Vil man have god lyd, når man ser film, skal man have nogle ekstra højttalere tilsluttet. Det rigtige er et fuldt setup med 7 kanaler, subwoofer og så videre. Men det er dyrt og besværligt at få opsat korrekt.

Men måske kan det gøres smartere. Hvis nu Apple - eller andre - bruger smartdelen i smarthøjtalere til at simulere for eksempel Dolby Atmos, til rumlig forståelse og så videre, så er vi ved at være der. Altså bruger krudtet på at få højttalerne til at lyde bedre, fremfor at de kan fortælle mig, hvor varmt det bliver i morgen.

Bliver et hit

Jeg er overbevist om at en kombineret "HomePod soundbar og Apple TV"-enhed vil blive et hit. Med en enkelt enhed vil man kunne opgradere sit TV med bedre lyd og alle de muligheder Apple TV-giver. Hvis den bliver prissat rigtigt - tro på det - vil den blive en no brainer selv for folk der ikke går ret meget op i den slags. En enkel, hurtig og nem måde at opgradere sit TV på.

Med en HomePod TV vil man i ét hug få understøttelse af de fleste filmlydsformater samt adgang til alle relevante streamingtjenester. Det er lige præcis den slags forsimpling, som Apple altid har stået for. Tag noget nørdet og besværligt og gør det tilgængeligt for den brede befolkning. Løs et problem, som rent faktisk eksisterer, og som ingen andre vil løse.

Det er da bare at sætte i gang, Apple. Byg gerne en bundsolid og mere funktionsdygtig HomeKit-hub ind i den også, så er den pludselig blevet til hjemmets helt, helt centrale enhed. Men glem til gengæld alt om at man skal kunne sende beskeder, lave huskesedler og så videre bare fordi Google og andre laver den slags. Brug nu energien det rigtige sted: Gør god lyd tilgængelig for alle via smarte og automatiske optimering til folks stuer.

De originale HomePod blev aldrig en succes fordi den som sagt løste et problem, som ingen havde. Apple lavede bare det samme, som de andre. Til gengæld er der et reelt behov for bedre TV-lyd, og derfor vil HomePod TV bliver en anderledes stor succes, hvis ellers Apple tør.