Apple har præsenteret en ny HomePod kalder HomePod mini. Som navnet siger, er det en mindre udgave af den originale HomePod-smarthøjttaler, men bortset fra størrelsen er den fyldt med ny teknologi. Prisen er $99. Desværre kommer den ikke til salg i Danmark.

HomePod mini har et radikalt anderledes og nyt kugleformet design, og med en højde på 8,4 cm er den kun halvt så høj som den originale. Koncepter er stadig det samme: God lyd, Siri-funktionalitet og hjemme-hub.

HomePod mini er bestykket med samme S5-processor, som også sidder i Apple Watch Series 5 og Apple Watch SE. Den indeholder en enkelt fulddynamisk højttalerenhed og fire mikrofoner. Den har et enkelt baggrundsbelyst betjeningsdisplay, til volumen, play/pause etc. og lyser, nr Siri er aktiveret. HomePod mini kan bruges alene eller to styk sammen som et stereopar. Har du flere enheder i huset, kan de afspille musikken synkront.

Bortset fra størrelsen og prisen er det mest interessante ved HomePod mini, at den senere på året får en opdatering der gør den mere rumlig bevist, så den kan registrere om man er tæt på den eller lang fra og justere lyd og betjening derefter. Flere Mini'er vil også kunne fungere som samtaleanlæg enhederne i mellem smt med Apples andre enheder.

‌HomePod mini‌ koster $99 og kan bestilles i USA fra den 6. november. Selvom den ikke fås officielt i Danmark, vil den stadig kunne bruges og fungere i Danmark, hvis du får fat på en fra udlandet eller fra en parallelimportør.