Apple har fundet en løsning på de spam-problemer der er begyndt at optræde i Apples iCloud-kalender. Løsningen er en mulighed for at rapportere spam i kalenderen, hvorefter Apple sørger for at fjerne og udelukke den fremadrettet. Præcis på samme måde som man i dag kan rapportere spam i iMessage.

Foreløbig er muligheden kun tilstede på icloud.com, men den skulle også komme til iOS og macOS i den næste opdatering.

Kalenderspam sker via via invitationer i Apples iCloud-kalender til iOS og macOS. Disse invitationer bliver vist som notifikationer på ens iPhone eller Mac og bliver automatisk lagt ind i ens kalender, som enhver anden kalenderinvitation man modtager. Typisk er det reklame med overskrifter som "Louis Vuitton" eller "Oakley" - eller generelt bare kinesisk bras.

I lighed med spam sendt til ens iMessage, er det svært at dæmme op for uden at det går ud over regulære formål. Det er derfor at Apple forsøger at bekæmpe det ved at man anmelder spam, så Apple kan udelukke de pågældende afsendere på deres servere.

Jeg har tidligere skrevet et tip om hvordan stopper du spam i kalenderen på iPhone og Mac.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.