I går kom det frem, at Apple næste år vil inkludere 5G-understøttelse i alle deres fire nye iPhones. Meget tyder på at det bliver producenten Qualcomm, der skal stå for levering af selve modemet. I hvert fald har selskabets topchef, Cristiano Amon, netop udtalt offentligt at Apple og Qualcomm arbejder sammen om at kunne lancere en 5G-iPhone så hurtigt som muligt. Ergo er det nu mere eller mindre bekræftet Appels planer om 5G - og at det ikke bliver Apples egen modemchip, der skal bruges.

Relateret til 5G er nyheden om at en af Apples leverandører, Murata Manufacturing, er klar med en ny ultra-lille nøglekomponent, der skaber mere plads til andre komponenter i iPhonen. Det er relevant fordi 5G-teknologien kræver mere strøm. Skal iPhonens gode batteritid opretholdes med 5G, skal batteriet altså gøres større.

Komponenten er det man kalder en keramisk kondensator, hvilket er en komponent der kan lagre små mængder strøm lidt ala et genopladeligt batteri. Kondensatorer bruges blandt andet til at ujævne strømmen, så den bliver mere jævn og ren. Den nye type kondensator fylder en femtedel af de tidligere udgaver og kan endda lagre ti gange så meget energi. Der er ingen der siger, at Apple vil benytte Murata Manufacturings nye kondensator, men da selskabet i dag leverer til Apple, er det meget nærliggende at de også vil fremover.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.