Allerede inden støvet har lagt sig efter lanceringen af iPhone 7, er der forholdsvis velbekræftede oplysninger om næste års iPhone. De stammer fra forskellige kilder i den asiatiske elektronikindustri.

Skifter fra LCD til OLED

Rygter om at Apple vil skift fra den nuværende LCD-teknologi til OLED-skærme har der været i flere år. På det seneste er rygterne blevet mere konkrete og nu "bekræfter" skærmproducenten Sharp rygterne en gang for alle.

I hvert fald har Sharps topleder, Tai Jeng-wu, under en ceremoni hvor han modtog en æresdoktorgrad på Tatung University i Taiwan fortalt forsamlingen at Apple skifter fra LCD til OLED: "iPhonen har udviklet sig og nu skifter den fra LTPS (low-temperature poly-silicon LCD) til OLED-paneler." Jeng-wu fortalte og at Sharp er i gang med at bygge en ny fabrik til produktion af OLED-skærme for en "nøglekunde" i Japan, men udelukker ikke at produktionen kan ske i USA, hvis nøglekunden ønsker det.

Sharp skal dog ikke vide sig alt for sikre på at sikre OLED-ordren fra Apple. I hvert fald er også LG og Samsung lige nu i kamp om at sikre sig Apples ordre, skriver BusinessKorea.

OLED regnes normalt for en bedre teknologi end LCD, selvom det ikke er helt så enkelt. Læs mere om det her: LCD vs. OLED: Hvad er forskellen og hvad er bedst?

Trådløs opladning

En anden ting, der har været rygter om i flere år, er at Apple vil inkludere trådløs opladning i den næste iPhone. Apple har hidtil afvist det som en gimmick, men skulle altså være i gang med at udvikle en revolutionerende ny metode til trådløs opladning.

Ifølge oplysninger fra den japanske erhvervsavis Nikkei er Apples samlepartner, Foxconn, lige nu i gang med at teste disse moduler til trådløs opladning. Planen er at de skal i iPhonen i 2017, men om de når med i næste iPhone afhænger dog af, om Faxconn kan producere modulerne i tilstrækkeligt højt antal.

Apples metode til trådløs opladning adskiller sig fra den eksisterende ved at virke på større afstande, så man i princippet kan oplade sin iPhone bare man er i samme rum som ladeenheden (inden for 3 meter). Man skal altså ikke lægge sin iPhonen på selve laderen, som man skal med andre telefoner. Du kan læse mere om konceptet her: Dette kunne være Apples nye teknologi til trådløs opladning

iPhone-konceptet på billedet øverst er lavet af Veniamin Geskin, der har offentliggjort flere interessante mockups på sin Twitter-proil: twitter.com/venyageskin1

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.