De to kommende pro-udgaver af iPhone 13 får skærme baseret på dem såkaldte LTPO-teknologi. LPTO er en særlig type OLED-skærm, som Apple har opfundet, og som blandt andet giver mulighed for lavere energiforbrug, samt det Apple kalder ProMotion. ProMotion er den egenskab, at skærmen dynamisk kan justere sin opdateringsfrekvens alt efter hvilket indhold, der bliver vist. Det gør det muligt for Apple at begynde at tilbyde opdateringsfrekvens på 120 Hz uden at strømforbruget løber løbsk. Faktisk vil det (sammen med andre forbedringer i de nye iPhones) give en generel forbedring i batteritiden på 15-20%. En højere opdateringsfrekvens betyder blandt andet, at ting der bevæger sig hurtigt på skærmen bliver mere jævne i bevægelsen, sammenlignet med hvis skærmen "kun" har en opdateringsfrekvens på 60 Hz, som de har i de nuværende iPhones.

Apple introducerede ProMotion i iPad Pro i 2017, mens vi stadig har den første iPhone med ProMotion til gode.

Samsung, LG og kinesiske BOE skal producerede mere krævende skærme

Det bliver Samsung og LG, der skal producere de kommende iPhones' LPTO-skærme, og liger nu er de i gang med at omlægge dele af deres produktionslinjer til denne teknologi. De vil være færdige med dette i årets første halvdel, hvorefter produktionen for alvor kan tage fat. Men selv her vil produktionen være mindre end for skærmene til iPhone 12 på samme tidspunkt sidste år, da produktionen af den nye type skærm kræver en ekstra trin i processen. Derfor vil Apple også få LPTO-skærme fremstillet hos den kinesiske skærmproducent BOE.

Som sagt forventes det, at skiftet til LPTO-skærme sammen med en ny A15 processor og andre ting, vil forbedre batteritiden i de nye iPhones med helt op til 15-20%. Læs mere om alle de andre nye rygter omkring Apples kommende iPhone 13 her.

Det forventes, at Apple lancerer iPhone 13 til september.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.