De kommende iPhone 13-modeller får alle sensor-shift-teknologi i kameraet. I dag er det kun iPhone 12 Pro Max, der har det. Det er DigiTimes, der er kommet i besiddelse af de nye oplysninger.

Sensor-shift er en type billedstabilisering, hvor billedsensoren kan bevæge sig for at kompensere for rystelser og bevægelser af iPhonen, så billedet kommer til at stå mere skarpt. Man kalder ofte dette for mekanisk billedstabilisering. Dette skal ses i modsætning til optisk billedstabilisering, hvor der er linsens bevægelse, der kompenserer for rystelser eller digital billedstabilisering, hvor man digitalt forsøger at modvirke rystelser.

Typisk er sensor-shift-teknologi noget man ser i kameraer, hvor man kan skifte objektiverne. Derved slipper man for at indbygge optisk stabilisering i hvert eneste objektiv, men kan klare det en gang for alle i billedsensoren. Men Apple er altsåbogså begyndt at bruge det i iPhonen. I iPhone 12 Pro Max, som altså foreløbig er den eneste iPhone med sensor-shift-teknologi, benytter Apple den dog kun i vidvinkellinsen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.