Hver gang Apple lancerer ny hardware venter vi spændt på, at Ray Soneira fra DisplayMate får lavet en grundig analyse af skærmkvaliteten. Dette fordi DisplayMates analyser er professionelt håndværk fra en af branchens bedste folk. Nu er Soneira klar med bedømmelse af iPad Air 2 og iPad mini 3.

iPad Air 2

Den største nyskabelse ved iPad Air 2's skærm en en ny antirefleks-overflade. Og den virker. Den nye overflade er reducerer reflekser fra omgivelserne med en faktor 2 til 3 selv når man sammenlignet med det bedste skærme på markedet. Dette mener Soneira godt kunne få lidt mere anerkendelse.

Til gengæld er det ikke så meget andet positivt at sige om skærmen i iPad Air 2. I princippet er den stadig identisk med den skærm Apple introducerede i iPad 4 i 2012. Dengang var den revolutionerende, men tiden går og konkurrenterne står ikke stille. Der er sket små forbedringer hist og her, men ikke nok til at iPad Air 2 ryger til tops og støder Samsung Galaxy Tab S af tronen som den bedste skærm. iPad Air klarer sig fint, og er lagt bedre end det meste andet vi ser på markedet, men er altså ikke det bedste penge kan købe. Hertil mangler der bedre farvegengivelse og en større betragtningsvinkel.

iPad mini 3

Denne enhed har den samme skærm som sidste års model, så det er ikke overraskende at bedømmelsen er den samme. Soneira er skuffet over at blive spist af med den samme skærm, der i forvejen tiggede om en opgradering, da den er markant ringere end skærmen på den store iPad.

Soneira mener at det er flovt at Apple ikke sætter baren højere og putter en bedre skærm i den lille iPad, når man ser af Apples konkurrenter godt kan finde ud af det.

Læs hele den grundige test her: www.displaymate.com/iPad6_ShootOut.htm